Hírek, rendezvények

Korai védekezéshez javaslat

Korai védekezéshez javaslat

Bővebben...

Az áttelelő szőlőkárosítók és a rügyek állapotának vizsgálata (2015)

A 2014-15-ös tél végén az idén is megvizsgáltuk mikroszkóppal a rügyekben lévő fürtkezdeményeket, valamint a rügyben és a kéregrészben áttelelt károsítókat és ragadozó atkákat. Borvidékünk 17 dűlőjéből 10-10 mintát néztünk meg. A fürtkezdeményeket az első- és második rügyemeleten vizsgáltuk, mivel a szőlőtermesztők jellemzően rövid metszést, mérsékelt terhelést alkalmaznak (1.táblázat). A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

Meghívó rendezvényre

 

MEGHÍVÓ

 

 

 

 

A Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet tisztelettel meghívja Önt az „Új kihívások a növényvédelemben” című konferenciára. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mely megtehető a következő címen:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen vagy a 47/380 148-as telefonszámon.

 

Bővebben...

Új lehetőségek a növényvédelemben -Meghívó

Az Oremus szőlőbirtok a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete a Biocont Magyarország Kft. a Hungária Öko Garancia Kft., az ÖMKI, valamint a FarmCenter Kft. és a Smartvineyard tisztelettel meghívja Önt és munkatársait

Új lehetőségek a növényvédelemben

témájú II. Tokaj borvidéki szakmai tanácskozására

Bővebben...

Az ecetes rothadás és az ellene való védekezés lehetőségei

Az idén szinte az ország egész területén problémát okozott az ecetes rothadás, ami  néhol a lisztharmattal együttesen akár a teljes termést elpusztította. A különleges ebben a  helyzetben, hogy hasonló jelenséget figyeltek meg Európa számos borvidékén.

A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Tolcsván a Muzeális Borok Pincéjében
Közel 300 000 palack muzeális borból válogathatja össze kóstolósorát a száraz szamorodnitól az esszenciáig.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2015. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.