Hírek, rendezvények

Új lehetőségek a növényvédelemben -Meghívó

Az Oremus szőlőbirtok a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete a Biocont Magyarország Kft. a Hungária Öko Garancia Kft., az ÖMKI, valamint a FarmCenter Kft. és a Smartvineyard tisztelettel meghívja Önt és munkatársait

Új lehetőségek a növényvédelemben

témájú II. Tokaj borvidéki szakmai tanácskozására

Bővebben...

Meghívó rendezvényre

 

MEGHÍVÓ

 

 

 

 

A Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet tisztelettel meghívja Önt az „Új kihívások a növényvédelemben” című konferenciára. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mely megtehető a következő címen:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen vagy a 47/380 148-as telefonszámon.

 

Bővebben...

A rothadt szőlő feldolgozása

A Tokaji Borvidék Szőlészeti Kutatóintézet ajánlása

 

A 2014-es év során az ecetes rothadással kellett szinte minden szőlőtermelőnek szembesülni. Ha a szőlőn megjelenik az ecetesedés, akkor az ilyen fürtökkel már nem igazán lehet mit kezdeni, mint kiszelektálni az egészségesek közül. Ha azonban csak a rothadás kezdeti szakaszával, vagy penészesedéssel találkozunk, akkor még lehet fegyelmezett feldolgozással javítani a helyzeten.

A rothadt-penészes szőlő feldolgozása sok figyelmet igényel. A botritisz (ami a rothadást okozza, ez még nem nemesrothadás!) a lakkáz nevű enzimet termeli, ami oxigén jelenlétében káros oxidációt okoz. A botritisz jelenléte a borban „penészes” ízt okozhat.. 

Bővebben...

Az ecetes rothadás és az ellene való védekezés lehetőségei

Az idén szinte az ország egész területén problémát okozott az ecetes rothadás, ami  néhol a lisztharmattal együttesen akár a teljes termést elpusztította. A különleges ebben a  helyzetben, hogy hasonló jelenséget figyeltek meg Európa számos borvidékén.

A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

Meghívó a fajtagyűjtemény avatására

Szeretettel meghívjuk a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet fajtagyűjteményének avatására!

Bővebben...

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Tolcsván a Muzeális Borok Pincéjében
Közel 300 000 palack muzeális borból válogathatja össze kóstolósorát a száraz szamorodnitól az esszenciáig.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2015. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.