Hírek, rendezvények

Tarcali Tavasz Bűbájos Hétvége


A Tarcal Kulturális Egyesület bemutatja a Tarcali Tavasz Bűbájos Hétvégét, mely programjának eléréséhez kattintson ide !

Meghívó 2. Tokaji Növényvédelmi Konferenciára

              Meghívó              

Bodrogkeresztúr-
Bodrogkisfalud-
Szegi
Hegyközség

 

A Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tokaj Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a

2.Tokaji Növényvédelmi Konferenciára.

A részvétel ingyenes, de kérjük előzetesen március 5-ig regisztráljon, mely megtehető a következő címen:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a 47/380 148-as telefonszámon

 

Helyszín: Bodrogkeresztúr, Faluház

 

Időpont: 2016.03.10.

 

Program

8.30. Regisztráció

9.00. Papp Gábor: A Tokaj Borvidék Fejlesztéséért Nonprofit Kft tevékenységének bemutatása

9.20. Balassa István és Lukácsy György: Térinformatika, mint döntés támogató rendszer a Tokaj Kereskedőház szőlő termeltetésében és felvásárlásában

9.40. Gáspár Gergely: A Botritisz és a védekezés lehetőségei

10.00. dr.Vanó Imre: lisztharmat és az ellene való védekezés lehetőségei

10.20 Zsolnai Gábor: Új szabályozás a növényvédőszer felhasználásában

 

11.20. szünet

11.40. A támogatóink bemutatkozása

12.00. Körös Tamás: Ökológiai szőlőtermesztés

12.20. Pableczky Bence: Növényvédelmi előrejelző rendszer a Tokaji Borvidéken

12.40. Pásztor Péter: A Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának közösségi infrastruktúrára vonatkozó tervei

13.00. Ducsai Attila: Pinceszobrászat

13.20. Ebéd

 

Az előadók felé előzetesen kérdések, illetve javaslatok tehetőek, hogy mely témát érintsen az előadó. Kérdését, javaslatait ezen a címen teheti meg: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a 47/380 148-as telefonszámon

 

Támogatók:

                    

 

Borvidéki hagyomány, örökség, kultúra, borkóstoló

Borvidéki hagyomány, örökség, kultúra, borkóstoló

azaz konferencia

A borkóstolások szellemi, tartalmi és gasztronómiai fejlesztéséért

 

Helyszín: Tokaj, Paulay Ede Színház nagyterme

Időpont: 2015.09.11.

 

Program

9.00 Megnyitó (Prácser Miklós elnök, Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanács)

9.10 Tokaj-Hegyalja szőlő és bortermelésének kezdetei a levéltári dokumentumok tükrében (Bihari Zoltán igazgató, Tokaji Borvidék Szőlészeti és   borászati Kutatóintézet)

9.40 A szőlőtermelés kezdetei Tokaj-Hegyalján a régészeti leletek fényében (Gyulai Ferenc egyetemi tanár, Szent István Egyetem) 30 417-2804

10.10 A Tokaj-hegyaljai pincék, mint kulturális örökség (Müller István borász)

10.40 A bor egészségügyi hatásai és hatóanyagai (Sólyom-Leskó Annamária egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem, Borászati Tanszék)

11.10 A borkóstoltatás helyi gazdaságban betöltött szerepe és minőségi követelményei (Fedics Emese irodavezető, Tokaj Borvidék Fejlesztéséért Nonprofit Kft)

11.30 Borkóstolók, borvacsorák gasztronómiai jelentősége (Zarándi Vilmos vendéglős, Sárga Borház Vendéglő)

12.00 Ebéd (gyakorlati bemutató az elhangzott előadás szellemében)

 

Étkezés

Konferencia előtt regisztrációkor:

Hideg apró falatok, borkorcsolyák, amilyeneket egy borkóstoláson fel lehet szolgálni.

          (helyi termék sajtok, húskészítmények, gombák, stb.)

 

Ebéd:

Állófogadás  hideg-meleg étkezés borokhoz párosítva

          a. Borvacsorához ajánlott ételek

          b, Borkóstolásra ajánlott ételek

 

  

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének javaslata alapján,

az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló

intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült.”

Tanulmányi út az ökológiai gazdálkodás jobb megismerésére

Tanulmányi út az ökológiai gazdálkodás jobb megismerésére

 

Kedves Szőlőtermelők!

 

   Intézetünk egy tanulmányi utat szervez az ökológiai gazdálkodás jobb, gyakorlatiasabb megismerésére, természetesen borkóstolókkal egybekötve. Sopron környéke és Burgenland a célpont. Egy autóbusszal, 25 fővel kívánjuk a tanulmányi utat megtenni.

   Várjuk a jelentkezését/ed az útra. A részvétel költsége 15 ezer Ft, melyben az útiköltség, 3 éjszaka szállás és az étkezés is benne van.

   Első körben a Tokaj-hegyaljai termelők jelentkezését várjuk. Szabad hely esetén más borvidéki érdeklődőt is szívesen látunk!

   Jelentkezni e-mail címünkön, vagy telefonon lehet. A részvételi díjat az induláskor, készpénzben kérjük befizetni.

   További részletek a tervezett programban találhatóak, illetve e-mailben adunk felvilágosítást.

         A mellékelt program még nem végleges, egyeztetés alatt van, a jelentkezők számára a véglegesített verziót elküldjük!

 

 

Tanulmányi út az ökológiai gazdálkodás jobb megismerésére

Soproni Borvidék és Ausztria

2015. szeptember 14-17.

Szept.14.

  7.00   Indulás Tokajból

  11.00 Etyeki Kúria borkóstolás

  12.00 Ebéd Etyeken: Etyeki Pizzéria (saját költségen)

            http://www.etyekipizzeria.gportal.hu/

  13.30 Indulás tovább

  18.00 Érkezés Sopronba a Hotel Sziesztába

           http://szieszta.accenthotels.com/

  19.00 Vacsora

 

Szept.15.

  9.00  Indulás a Weninger Birtokra, Balfra

        Majd a Weninger Birtokra, Horitscho településen

  12.30 Ebéd

  14.00 Indulás a Ráspi Birtokra, Fertőrákosra

  19.00 Vacsora

 

Szept. 16.

  9.00   Indulás az Umathum birtokra (Neunkirchen)

  12.30 Ebéd

  13.00 Indulás Rusztra. Wenzel-pince? , városnézés

  15.00 Tremmel pincészet, borkóstolás

  17.00 Hajóval vissza Fertőrákosra

  19.00 Vacsora

 

Szept.17.

  8.00   Indulás

  9.00   Molnár Ákos oltványtermelő (Beled)

  12.30 Ebéd (60-as fogadó )

  16.00 Várható érkezés Tokajba

 

 

 

Korai védekezéshez javaslat

Korai védekezéshez javaslat

Bővebben...

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Tolcsván a Muzeális Borok Pincéjében
Közel 300 000 palack muzeális borból válogathatja össze kóstolósorát a száraz szamorodnitól az esszenciáig.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2016. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.