Bortechnológus felsőfokú szakképzés ajánlása

Nyomtatás
Megjelent: 2012. január 31. kedd

A bortechnológus felsőfokú szakképzést ajánljuk borászat, vendéglátás területén dolgozók, valamint a téma iránt érdeklődők számára.

A bortechnológus felsőfokú szakképzést az egri Eszterházy Károly Főiskola akkreditáltatta. A jelentkezők a főiskola hallgatóiként folytatják tanulmányukat a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban mint partnerintézményben. A gyakorlati képzés helyszínei: a Tokaj-Hétszőlő Zrt., Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet Zrt. , Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Dereszla Szőlőbirtok és Pincészet, Sauska Tokaj Kft.

A bortechnológus felsőfokú szakképzésben végzett hallgatók elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában kis- és középgazdaságokban tudnak elhelyezkedni, magánvállalkozásokat képesek működtetni. A hallgatók hasznosítani tudják megszerzett borászati, borkultúrális, élelmiszerbiztonsági ismereteiket akár a termelésben a bor előállításánál, akár a vendéglátásban a borgasztronómiához kapcsolódó munkakörökben.
A hallgatók megismerkednek a szőlőműveléssel, a szőlő feldolgozásával, a borkészítés folyamatának lépéseivel, a borászati technológiai folyamatokkal kapcsolatos feladatokkal, a borászati berendezések működtetésével, a borkultúra, borgasztronómia területével, a borminősítéssel, a borpiaccal, borforgalmazással, borászati menedzsmenttel kapcsolatos feladatokkal.

Az oktatásban résztvevők igényük és lehetőségük szerint folytathatják tanulmányaikat a főiskolai szintű képzésben. Az Eszterházy Károly Főiskolában közvetlenül kapcsolódhatnak a Kémia BSc-ben megjelölt borász analitikus szakirányhoz, mivel az oktatott tárgyak előírt 40 %-a kompatibilis ebben az oktatási formában.

A bortechnológus felsőfokú (55 621 01 0010 55 02) akkreditált levelező képzésre 2012. február 15-ig lehet jelentkezni.

Jelentkezés a felsőoktatási felvételi eljárás keretében felsőoktatási jelentkezési lapon vagy elektronikusan. A bortechnológus levelező képzés 2 éves, az órákat tömbösítve szervezzük, többnyire péntekre és szombatra.

Tokaj, 2011. december 13.

dr. Dankóné Patkó Kornélia
igazgató
Tokaji Ferenc Gimnázium
Szakközépiskola és Kollégium

Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
3910 Tokaj, Bajcsy-Zs. út 18-20 Tel/fax.: 47/352-026, 47-352-236
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; honlap:  www.tfg.hu

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 05-0209-04
Intézményi-akkreditációs lajstromszám: AL-1280

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2018. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.