Szőlész-borász konzultációsorozat a szőlő és bor, mint helyi termék jobb megismerésére

Nyomtatás
Megjelent: 2013. február 04. hétfő

 

Mindenit szeretettel várunk szőlész-borász előadássorozatunkra. Szeretnénk, ha olyan információkat kapnának a résztvevők - akik közt a magántermelőkre és a cégek alkalmazottaira is számítunk - mely részletes, ugyanakkor a legújabb irányzatokat bemutató korszerű ismeret biztosít.

Helyszín: Hatputtonyos Borfalu (Tarcal, Rákóczi u. 4. - A község egyetlen közlekedési lámpájánál kell behajtani egy zsákutcába.)

 Kezdés minden alkalommal 17.00-kor.

Előadások, melyek végén beszélgetést tervezünk:

  • 02.14. Alanyok, telepítés: Molnár Péter (Patrícius Borház, Birtokigazgató)
  • 02.21. Metszés, zöld munkák: Prácser Miklós (Gróf Dégenfeld Szőlőbirtok korábbi birtokigazgatója)
  • 02.28. Furmint Február
  • 03.07. Növényvédelem: Brózik Sándor (BASF Hungária Kft, szaktanácsadó
  • 03.13. Szüret, borkészítés: Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa, Az „év borásza” Tokaj-Hegyalján 2012-ben
  • 03.21. Aszúkészítés: Mészáros László (Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, birtokigazgató)
  • 03.28. Borkezelés: Bacsó András (Tokaj Oremus Szőlőbirtok és Pincészet, birokigazgató, borász)
  • 04.04. Termékleírás: Marcinkó Ferenc (Hegyközségek Nemzeti Tanácsának és a Tokaji Borvidék Hegyközségi tanácsának elnöke)

 

Időben és esetleg előadóban is változhat a program, amiről küldünk értesítést!!

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2017. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.