Kutatás

Szőlészeti kutatások

Kutatási téma Kutatásért felelős Partnerek
Helyileg szelektált furmint és hárslevelű klónok szőlészeti és borászati értékének újra értékelése (Bakonyi, Szarvas, Király-dűlő) Éles Sándorné Tokaj Kereskedőház
Az alanyok tápanyagfelvevő és szállító, valamint szárazságtűrő képességének összehasonlító vizsgálata Fischinger Renáta Hétszőlő + más birtok
Metszés időpontjának hatása a fakadásra és a kezdeti vegetációs növekedésre Bihari Zoltán  
Vírusmentesített szőlőállományok összehasonlító vizsgálata (Galambos, Szarvas-dűlő) Éles Sándorné Degenfeld
Vírusmentesített szőlőállomány telepítés és összehasonlítás   Royal Tokaji Borászati Zrt.
A különböző furmint klónok értékelése kötött talajon Bihari Zoltán Szepsi István Birtok
Furmint klónok teljesítőképességének elemzése fercal alanyon Fischinger Renáta Oremus
Zéta teljesítőképesség vizsgálata a 125A, 5C, XXX alanyok függvényében Fischinger Renáta Patricius
Furmint klónok (T85, T72, T83, királyfurmint) teljesítőképesség vizsgálata nyirok talajon (Zsadány) Bihari Zoltán Patricius 
5C/125A alany-T85 furmint teljesítőképesség vizsgálat a talaj függvényében a telepítéstől kezdődően (Teleki-dűlő)   Patricius

Borászati kutatások

Kutatási téma Kutatásért felelős Partnerek
Élesztők az életfeltételek határán – Tokaji Esszenciában Kállai Zoltán Debreceni Egyetem, Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék
Tokaj Borvidéki élesztő szelekció és új innovatív erjesztési módszerek kidolgozása Kállai Zoltán Debreceni Egyetem, Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék
Borbetegségek Kállai Zoltán Debreceni Egyetem, Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék
Élesztő táptalaj vizsgálat Kállai Zoltán Debreceni Egyetem, Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék
Mikroorganizmusok azonosítása muzeális borokban Kállai Zoltán Debreceni Egyetem, Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék
Hazai forgalomban lévő derítőszerek összehasonlító elemzése –sok forgalmazó és gyártó cég Bihari Zoltán  

Növényvédelem

Kutatási téma Kutatásért felelős Partnerek
Talajtakarási módszerek összehasonlító vizsgálata, eróziós szempontból Herpergel Péter MTA Földrajztudományi Intézet +Károly Róbert Főiskola Távérzékelési Tanszék Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Szőlőmoly előrejelző rendszer kidolgozása   Innomet Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
Biológiai Növényvédelem összehasonlító vizsgálata   Biocont Magyarország Kft. +3 helyi birtok

Kapcsolódó témák

Kutatási téma Kutatásért felelős Partnerek
A Tokaji Borvidék Világörökségi területen készülő csokoládék és a borok lehetséges árukapcsolásának feltárása, új innovatív termékek kidolgozása Somogyi Krisztina Szerencsi Bonbon Kft
A szőlőmag feldolgozásának és felhasználásának lehetőségei a Tokaj-hegyaljai szőlőfajták esetében Herpergel Péter Dr. Aliment
Gomba spóra terhelés hatása a pincei dolgozókra Bihari Zoltán Debreceni Egyetem, Pulmonológia Tanszék
Bormarketing stratégia Tokaj-hegyalján   Nyíregyházi Főiskola GTK
A pincei nemespenész élettani igényeinek feltárása Bihari Zoltán  
A riolittufa talajminőségre, és termesztéstechnológiára gyakorolt hatásai Herpergel Péter Colas Északkő Zrt.

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2017. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.