A borok érésének és hirtelen öregedésének okai

Nyomtatás
Megjelent: 2012. január 12. csütörtök

Az öregedés titkai – avagy a borok érését és hirtelen öregedését kiváltó okok feltárása és az öregedést megakadályozó technológia kidolgozása

Cél

A borok hosszú távú eltarthatósága gyakorta ütközik abba az akadályba, hogy a természetes öregedéstől eltérő, hirtelen öregedés jelensége lép fel, még a palackozott borok esetében is. Célunk hogy megtaláljuk azokat a tényezőket, melyek a borok szokásos öregedési görbéjétől eltérő, hirtelen öregedést okozzák, illetve módszert dolgozzunk ki arra, hogyan lehet ezt meggátolni, de legalábbis lassítani.

Várható eredmény

Amennyiben sikerrel járunk, meghatározásra kerül az a vegyület/vegyületcsoport, és/vagy technológiai hiba, ami az öregedést kiváltja. Ennek ismeretében már kidolgozható az a technológia, ami megakadályozza az öregedési folyamat felgyorsulását. Sikeres kutatás esetén több milliárdos bortétel minőségét sikerül javítani az alkalmazott kutatási eredmények felhasználásával.

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2018. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.