Szőlőmoly előrejelző rendszer kidolgozása

Nyomtatás
Megjelent: 2012. február 27. hétfő

Cél

Hazánk minden szőlőtermő vidékén komoly gondot okoz a szőlőmolyok kártevése. A molyok ellen sajnos csak akkor lehet eredményesen védekezni, ha a permetezéssel sikerül elkapni a rajzás időpontját. Sajnos ez jelen esetben csak nagyon komoly figyelem mellett sikerül, és csak a nagyobb gazdaságok tehetik meg, hogy a megfigyelőrendszerre áldozzanak, de a jelenleg használt feromonos csapdák egy gyors rajzás esetén ekkor sem képesek időben figyelmeztetni a gazdát. Célunk egy olyan időjárási adatokra alapozott előrejelző rendszer kidolgozása, mely a gazdákat már napokkal előre figyelmezteti a várható rajzásra.

Várható eredmény

Eredményként egy számítógépes előrejelzési rendszert hívunk életre, mely mindenki számára hozzáférhető lesz. Ez jelentős káreseményt képes lesz megelőzni, azzal hogy időben figyelmeztető jelzést küld a regisztrált felhasználóknak.

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2018. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.