Tokaj Borvidéki élesztő szelekció és új innovatív erjesztési módszerek kidolgozása

Nyomtatás
Megjelent: 2012. február 27. hétfő

Tokaj Borvidéki élesztő szelekció és új innovatív erjesztési módszerek kidolgozása

Cél

Új lokális élesztőtörzsek starter kultúrává nemesítése, mellyel a külföldi kereskedelmi forgalomban kapható starter kultúrák kiváltása lehetségessé válik. Ezzel a helyi jellegek erősítése a cél. A borok uniformizálódása ezáltal kiküszöbölhető.

Várható eredmény

Az ígéretes élesztő törzseket felszaporítva a jövőben szabadalomképes élesztő törzs vagy annak keveréke alakítható ki. Ezzel ellátva a helyi vagy akár a magyarországi borászatokat, a hungarikum-jelleget lehet erősíteni a borokban.

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2017. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.