Csokoládé és bor

Nyomtatás
Megjelent: 2012. január 12. csütörtök

A Tokaji Borvidék Világörökségi területen készülő csokoládék és a borok lehetséges árukapcsolásának feltárása, új innovatív termékek kidolgozása

Cél

A csokoládé és a tokaji bor, valamint a szőlő olyan termékek, amelyek helyi viszonyok között nagyon sok embernek adnak munkát. Ezen termékek összekapcsolása növelhetné a termelők forgalmazását, és olyan új innovatív termékeket valamint marketing technikákat lehetne megalkotni, mely ezen termékek gyártóit, forgalmazóit nagyobb bevételhez juttatná, új turisztikai terméket jelentene a vidéken, így a kapcsolódó iparágak felemelkedését is segítené. Célunk a kapcsolódási pontok megkeresése, új marketing technikák kidolgozása, új turisztikai termék megalkotása.

Várt eredmények

  • Kutatásaink kézzelfogható eredménye két tanulmány lesz, a csokoládé és a bor kapcsolási lehetőségeiről és a csokoládé-bor kóstoltatás módszereiről.
  • A kutatás eredménye lesz a magmentes szőlőtermesztés technológiai leírása és mintaparcellák létrehozása.
  • Várhatóan új édesipari termékek elkészítésre is javaslatot teszünk.

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2018. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.