Pableczki Bence

Elérhetőségek

Kapcsolattartó képe

növényorvos

Kapcsolat űrlap

E-mail küldése. A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.

Egyéb információk

Egyéb információk:

Miskolcon születtem 1991. március 23-án. Középiskolai tanulmányaimat a szerencsi Bocskai István Gimnáziumban végeztem. Ezt követően 2009 és 2014 között Gödöllőn, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán tanultam. Elsőként környezetgazdálkodási agrármérnök alapszakon szereztem diplomát, majd elvégeztem a növényorvos mesterszakot. Jelenleg Bodrogkeresztúron lakom.

A növényorvos képzés alatt megismertem számos növénykultúra növényvédelmi technológiáját. Számomra a legérdekesebbek a szőlőhöz kapcsolódó előadások és tananyagok voltak. Ennek oka a borvidéki kötődés, illetve a családom által folytatott szőlőművelési tevékenység. Gyerekkorom óta én magam is részese vagyok ennek a világnak, amihez szüleim és nagyszüleim évtizedek óta ezer szállal kapcsolódnak. Tanulmányaim során célom volt minden olyan információ elsajátítása, amit gazdálkodásunkban mi is hatékonyan tudunk hasznosítani, hiszen az elmúlt években számos új kihívás: szélsőséges időjárási körülmények, új károsítók megjelenése tette egyre bonyolultabbá a szőlő védelmét. A mester képzés alatt elkészített diplomamunkámban családom szőlőterületein vizsgáltam a növénykórokozók megjelenését két egymást követő évben.

Tanulmányaim elvégzése után az volt a célom, hogy a borvidéken találjak munkahelyet. Nagy öröm volt számomra, hogy a végzettségemmel összhangban lévő álláslehetőséget találhattam a Kutatóintézetben. Növényvédő–kutatóként részese lehetek a Kutatóban folyó munkának, amely számomra is kiváló szakmai fejlődést jelent. Fontosnak és  követendőnek tartom azt a gyakorlatot, melyet a Kutató eddigi tevékenységében is látok, hogy aktív kommunikációval, nagyfokú segítőkészséggel van a területen élő, munkálkodó szőlő és bortermelők felé.

Az elkövetkező években szeretnék minél nagyobb gyakorlati tapasztalatra szert tenni. Tudásom folyamatos bővítésével az elkövetkező években hatékonyan szeretném segíteni a Borvidék fejlődését. A szőlészet területén az új kutatási és vizsgálati eredmények, tapasztalatok, technológiák alkalmazásának elősegítésére törekszem majd. A Kutatóintézetben folyó munka számtalan területen lehetőséget kínál és kívánja is egy doktori fokozat megszerzését, amely a közeli jövőben céljaim között szerepel. 

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2018. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.