Kneip Antal László

Elérhetőségek

Kapcsolattartó képe

kutató

Telefon: 0620/255-9323

Kapcsolat űrlap

E-mail küldése. A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.

Egyéb információk

Egyéb információk:

1982-ben születtem Budapesten, tanulmányaim befejezéséig nagyrészt a fővárosban éltem. A természet és a kertészkedés szeretetét szüleimtől, nagyszüleimtől kaptam, anyai nagyapám a Balaton mellett, a Bece-hegyen művelt szőlőt.

Középiskolai tanulmányaimat a Fővárosi Fazekas Mihály Gyakorló Gimnáziumban végeztem biológia-kémia tagozaton.

2002-ben kezdtem meg a Budapesti Corvinus Egyetem  - Kertészmérnök MSc. képzését, ahol szakirányként a szőlőtermesztést választottam.

Az egyetem ötödik évében lehetőségem volt a spanyolországi, katalóniai Lleida (Lérida) egyetemén tanulni Erasmus hallgatóként. Itt elsősorban a spanyol mezőgazdaság, illetve a térinformatika és távérzékelés témakörében bővíthettem szakmai ismereteimet.

Külföldi tanulmányaim segítségével diplomamunkám keretében a precíziós szőlőtermesztés aktuális külföldi szakirodalmát dolgoztam fel.

Az egyetem elvégzését követően három hónapig az USÁban, a Washington állambeli Hogue pincészetnél dolgoztam borászati gyakornokként, majd mezőgazdasági térinformatikai szakmunkával foglalkoztam a fővárosi GeoAdat Kft.-nél.

2009 szeptemberében érkeztem Tokaj-Hegyaljára, a Tokaj-Oremus Kft.-hez, ahol akkori kollégáim, Éles Sándorné és Dálnoki-Kovách Attila szakmai segítségével kezdhettem meg szőlészi pályafutásomat. Az itt eltöltött csaknem hat év alatt lehetőségem volt aktívan részt venni a szőlészeti projektek széles spektrumában.

2015 júliusa óta dolgozom a Tokaji Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet munkatársaként.

Az idei évben kezdem meg a Budapesti Corvinus Egyetem doktori képzését, témám a különböző Furmint klónok és klónjelöltek értékelése szőlészeti és borászati szempontból. Célom a gyakorlatban eltöltött évek után tudományos kutatói alapossággal is elmélyülni a Furmint fajta tanulmányozásában.

Úgy vélem, a szőlőtermesztés globális és helyi kihívásaira (klímaváltozás, új kórokozók és kártevők megjelenése, fajta- és klónhasználat) adott átgondolt válasz csakis a szőlőnövény viselkedésének, életfolyamatainak átfogó megértésével lehetséges. Ehhez szeretnék hozzájárulni Tokaj-Hegyalja termelőivel együttműködve, gyakorlati tapasztalataikat, megfigyeléseiket kiegészítve, összevetve a legújabb hazai és nemzetközi kutatási eredményekkel.

Tokaji borkóstolás

Tarcalon a Könyves Kálmán Pincében
Tokaj-Hegyalja egyik legrégibb, és Mária-Terézia által új ágakkal kibővített pincéje maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Boreladás

Élményszüret

Hírlevél

Itt feliratkozhat a havonta megjelenő "Szőlő-levél" című hírlevelünkre.

Szőlő-levél archívum

Az eddig megjelent számok itt érhetők el.

2018. © Minden jog fenntartva! Készítette: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.